Veckobrev

Veckobrev Pappers avd:16, Ortviken V: 24-25

Kommande veckas kalender:

Mbl. Ortviken den 18/6 inställt. SCA UH varje onsdag tillsammans med övriga facken.

V -25 den är flyttad till torsdag 21/6. Det finns kvar Jubileumsjackor om ni har glömt att beställa och för avhämtning av beställda. Kolla om det är någon på exp. Ring 060194255 eller 070 3683014. Nu har vi fått in många sommarjobbare så var rädd om de & er själva

Systematiskt arbetsmiljöarbete: Angående rapportering i Pia när man gör illa sig så ska man rapportera det som olycksfall Aj och inte Oj. Har man sökt läkarvård så ska man kryssa i rutan för medicinskt behandling för då får man igen sina utlägg från AFA när man har kontaktat H G Sjödin ASHO.

Rapporter från förhandlingar: Ortviken Drift

Vi håller på att fördela den lokala delen av åretsavtal. Det är många PK poäng på VME.

Vi har en centralförhandling den 19/6. Vi har kommit överens om att betala ut 173:- till alla i driften. Kommer på juli lönen gäller från 2018-04-01. Kan även meddela att företaget har ökat trivsel pengen till 800:- från i år.

SCA Underhåll; Det är mycket nu angående organisations förändring SCA UH.

Det är bara gemensamma förhandlingar angående Org. Pappers har begärt förhandlingar

Studier:

Om ni funderar på något angående utbildningar inom Pappers så kontakta H-G Sjödin. Vi jobbar på att ordna en FGU utbildning under 2019 tillsammans med Avd. 167 Östrand

Facklig politisk verksamhet:

Det är mycket kring valet 2018 som Patrik H. Jobbar med inför valet den 9/9

Kultur:

Utlottningen är genomförd till takvandring i stenstan. Vinnarna har informerats.

Vi tar sommar lov och återkommer till hösten

Försäkringar:

Vid olycksfall på fritiden och att ni måste uppsöka akuten/vårdcentalen. Ring Folksam 0771 960960 och uppge att ni är Pappers medlem. Våran Försäkringsansvarig är Erik Modin ÅC Skift 1.

Rapporter från:

Affärsråd/Koncernråd.

Affärsråd Paper & Pulp har AU den 16/8 och Styrelsemöte 20/8 2018 på Ortviken NK 22.

Personalstiftelsen

Haft Årsmöte den 30 – 31/5

Övriga rapporter

Stefan Kruus kommer att lämna styrelsen till hösten. Han har fått en ny tjänst inom Arbetsmiljö SCA UH.

Pappers Avd.16 Styrelse för 2018 är. Jan Öberg Ordförande Erik Modin Kassör Sven Lundqvist

1.e Vice Ordförande Stefan Kruus Sekreterare HG Sjödin Studiorg. Lena Enquist & Patrik Häggberg Ledamot. 3 st. Ersättare Anders Pålsson Lars Dahlqvist & Henrietta Jakobsson som även är Ungdomsansvarig.

Ortvikens Arbetarnas begravningskassa behöver få hjälp med när någon medlem avlider Meddela detta till Sven Lundqvist eller Jan Öberg.

Pappers avd. 16 på kongress 2018

Nu startar snart Pappers kongress. Avdelning 16 på plats med Jan Öberg, Erik Modin, Sven Lundqvist, Lena Enquist och Stefan Kruus

 

 

Biljetter till takvandring i stenstan

Vi lottar ut presentkort till takvandring i stenstan, två presentkort per vinnare att nyttjas på valfri bokningsbar dag i sommar. Mejla intresse till biljetter@pappers16.se senast den 3/6 så meddelas vinnarna strax efter via mejl.

/Kulturkommittén

 

Veckobrev

Veckobrev Pappers avd:16, Ortviken V: 19 – 20

Kommande veckas kalender:

Mbl. Ortviken den 21/5. SCA UH varje onsdag. Det mesta handlar idag om org. SCA UH 2.0 och närunderhåll. FM kommer att upphöra som egen avdelning och troligast kommer VVS att gå över till TF.

Det finns kvar Jubileumsjackor  om ni har glömt att beställa även för hämtning. Kolla om det är någon på exp. Ring 060194255 eller 070 3683014

Pappers har distriktsmöte på Södraberget den 14 – 15/5

Systematiskt arbetsmiljöarbete:
Angående rapporttering i Pia när man gör illa sig så ska man rapportera det som olycksfall Aj och inte Oj. Har man sökt läkarvård så ska man kryssa i rutan för medicinskt behandling för då får man igen sina utlägg från AFA när man har kontaktat H G Sjödin ASHO.

Rapporter från förhandlingar:

Ortviken Drift:

Vi håller på att fördela den lokaladelen av åretsavtal 261:- Vi har gett ett förslag på 90/10 till grundlönen för alla.

Det är mycket nu angående organisations förändring SCA UH. När underhållet kommer att tillhöra driften. Vi har en centralförhandling på gång.

SCA Underhåll:

Det är bara gemensamma förhandlingar angående Org. Pappers förhandlingar ligger nere

Studier:

Om ni funderar på något angående utbildningar inom Pappers så kontakta H-G Sjödin. Vi jobbar på att ordna en FGU utbildning under 2019 tillsammans med Avd. 167 Östrand

Facklig politisk verksamhet:

Det är mycket kring valet 2018 som Patrik H. Jobbar med inför valet den 9/9

Kultur:

Vi lottar ut presentkort till takvandring i stenstan, två presentkort per vinnare att nyttjas på valfri bokningsbar dag i sommar. Mejla intresse till biljetter@pappers16.se senast den 3/6 så meddelas vinnarna strax efter via mejl

Försäkringar:

Vid olycksfall på fritiden och att ni måste uppsöka akuten/vårdcentalen. Ring Folksam 0771 960960 och uppge att ni är Pappers medlem.Våran Försäkringsansvarig är Erik Modin ÅC Skift 5.

Rapporter från:

Affärsråd/Koncernråd:

Affärsråd Paper & Pulp har AU den 16/8 och Styrelsemöte 20/ 2018 på Ortviken NK 22.

Personalstiftelsen:

Styrelsemöte Mittkretsen. 2018-05-15

Övriga rapporter:

Ortvikens Arbetarnas begravningskassa behöver få hjälp med när någon medlem avlider Meddela detta till Sven Lundqvist eller Jan Öberg.